Lezingen / Webinar
Onze infomomenten zijn online en variëren afhankelijk van thema tussen 1u en 1u30min. Hierbij geven we inzichten, info en tips die kunnen helpen in het dagdagelijkse leven.
Lezingen kunnen ook geboekt worden en dit via onderstaan e-mailadres.
Inschrijven kan via jijenwijauticoaching@hotmail.com met vermelding van jouw naam en het thema dat je wenst te volgen.
Jouw inschrijving is volbracht na betaling en vermelding van je naam.
Het is steeds mogelijk na een lezing / webinar contact op te nemen voor verdere begeleiding.
In samenwerking met Stad Oudenburg, Huis Van Het Kind organiseren we in 2024 enkele infosessies over autisme. Verschillende thema's komen aan bod. We starten op 15 januari met "Wanneer eten moeilijk verloopt"
Inschrijven kan via Huisvanhetkind@oudenburg.be of 059/ 34 02 26
Thema | Datum + uur | Duur | Prijs |
---|---|---|---|
Indien de datum van de webinar niet lukt hebben we een mooi alternatief: wij sturen u de presentatie door en passen een online overlegmoment in waarbij er vragen kunnen gesteld worden. Dit online individueel moment duurt ongeveer 30 minuten.
Extra info omtrent de thema's
Inzicht in autisme
Om mensen met autisme te begrijpen is inzicht in autisme noodzakelijk. Denk maar aan: hoe ga ik best om met iemand met autisme, waarom is sociale interactie vaak moeilijk, wat kan voor overprikkeling zorgen, wat is basisrust, wat is contextblindheid, ...?
We geven jullie binnen dit thema dan ook graag een bredere kijk op autisme zodat we de persoon met autisme beter begrijpen.
Autisme : wanneer eten moeilijk verloopt
We horen het al te vaak, eetproblemen die dagdagelijkse kost zijn. De persoon met autisme die een beperkte variatie aan voeding wil eten, heel veel tijd nodig heeft om te starten met eten en/of tijd nodig heeft om te eten. Deze moeilijkheden kunnen problematisch worden want voeding is een noodzaak voor iedereen. In dit thema gaan we in op het herkennen en begrijpen van de moeilijkheden zodat we oplossingsgericht leren denken. Ook proberen we enkele concrete situaties te schetsen en tips te geven.
Autisme en gamen
Gamen is iets dat bij veel volwassenen en kinderen niet meer weg te denken is. Het is niet verkeerd maar kan wel wat problemen veroorzaken als het niet meer onder controle is. Daarom willen we je inzicht geven in wat gamen is en wat er goed of minder goed aan kan zijn. We gaan enkele concrete tips geven die kunnen helpen om moeilijke situaties thuis of daarbuiten te voorkomen. Zo kan gamen nog steeds, maar dan wel op een verantwoorde, gezonde manier.
Autisme en zelfverwondend gedrag
Zelfverwondend gedrag: hoofdbonken, krabben, krassen, zichzelf slaan,...
Wat is het? Waarom?
Welk effect heeft het en hoe gaan we hier het beste mee om?
Autisme en prikkelverwerking
Zintuiglijke prikkelverwerking kan leiden tot overprikkeld gedrag of juist teruggetrokken gedrag. Merk jij soms dat jij of jouw kind moeilijkheden heeft met de prikkels om zich heen en weet je niet precies wat het betekent? Dan leggen wij je graag uit wat prikkelverwerking is, waar het moeilijk kan lopen en wat je eraan kan doen door middel van heel concrete voorbeelden.